Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht o.v.
Bornweg West in Heino 8141 NE

Bornweg west

8141 NE Heino
€ 15.000,- k.k.
0572-391232

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

Aan de Bornweg te Heino op een fraaie locatie omringt door uitgestrekte bos- en weidegebieden realiseert landgoed ’t Rozendael-’t Nijenhuis een transformatieplan van een voormalige grote boerderij met bijgebouwen in een grote boerderij met een tweetal nog nieuw te bouwen vrijstaande villa’s. (Rood –...
Lees meer

Omschrijving

Aan de Bornweg te Heino op een fraaie locatie omringt door uitgestrekte bos- en weidegebieden realiseert landgoed ’t Rozendael-’t Nijenhuis een transformatieplan van een voormalige grote boerderij met bijgebouwen in een grote boerderij met een tweetal nog nieuw te bouwen vrijstaande villa’s. (Rood – voor – Rood regeling). De eigenaar van dit landgoed is de stichting Baron van Ittersumfonds. De doelstelling van deze stichting is het in stand houden van het landgoed met al haar natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarden.
Deze locatie bevind zich midden in het Sallandse coulissen-landschap in de nabijheid van het historisch buitengoed ’t Rozendael en kasteel ’t Nijenhuis met zijn prachtige kunstcollectie en beeldentuin. Het dorp Heino met al zijn voorzieningen ligt op ca. 2 km. Het N.S.-station op ca. 1,5 km, vanwaar u binnen 10 minuten op station Zwolle staat. Met de auto bent u binnen respectievelijk 20 en 25 minuten in de binnenstad van Zwolle of Deventer. Beide Hanzesteden bieden een keur aan musea, winkels, terrassen en restaurants.

De beide bouwkavels worden verkocht op basis van de groene erfpacht constructie. In deze constructie blijft de ondergrond (bouwkavel) in eigendom bij de stichting Baron van Ittersumfonds. Voor het gebruik van de grond betaald u een jaarlijkse vergoeding (canon). De canon is bepaald op 3,5% van de grondwaarde en bedraagt € 9.000,- per jaar, respectievelijk € 750,- per maand, per kavel. De canon wordt jaarlijks geïndexeerd en is net als hypotheekrente fiscaal aftrekbaar. De woonlasten worden (voor wat betreft de grond) niet bezwaard met een aflossingsverplichting zoals die voor volle eigendom zou gelden.

De meest westelijke bouwkavel (woning in de vorm van een stal) heeft een grondoppervlakte van circa 1.700 m² en de bouwkavel van de boerderette heeft ook een oppervlakte van circa 1.700 m². Naast de kavels worden de opbrengsten maar ook de lasten van de boomgaard gedeeld met de reeds aanwezige boerderij. In overleg met de eigenaar zal de koper een omgevingsvergunning moeten aanvragen voor de realisatie van de bouwkavels. De mogelijkheid bestaat om de te realiseren woningen in overleg met de eigenaar te wijzigen.
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Prijs € 15.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen Indeling Perceeloppervlakte 1700 m² Kadasteroppervlakte 1700 m² Kadastrale gegevens Gemeente Heino Sectie D Perceelnummer 2049 Oppervlakte 1700 m² Eigendomssituatie Eigendom belast met erfpacht en opstal Lasten € 9.000,- per jaar

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.